Wat kan het Servicepunt Vrijwilligers voor u betekenen tijdens het Corona virus?

Het Servicepunt Vrijwilligers (SPV) brengt vraag naar en aanbod van vrijwillige hulp bij elkaar. Dat is de belangrijkste taak van het SPV en zeker nu veel mensen aan huis gebonden zijn als gevolg van het Corona virus. We zien veel hulpinitiatieven in de gemeenten, maar ook dat die een weg zoeken naar mensen die hulp of een hart onder de riem kunnen gebruiken. Het SPV heeft een wijd verspreid netwerk en zicht op kwetsbare inwoners en kan hiermee vraag en aanbod doelgericht en efficiënt bij elkaar brengen.

Hulp nodig?

Heeft u een helpende hand nodig omdat u de deur niet meer uit kunt? Of heeft u behoefte aan een praatje en een luisterend oor? Bel het algemeen nummer van Trema 0183 408444.

Hulp aanbieden?

Heeft u een groep vrijwilligers verzameld die zich wil in zetten met een bepaald doel, of wilt u zelf actief worden als vrijwilliger?

Mail dan uw aanbod aan servicepuntvrijwilligers@trema.org of bel het algemeen nummer van Trema 0183 408444

Contact

Wilt u meer weten over het Servicepunt Vrijwilligers? Neem contact met ons op:

Voor de gemeente Altena

Servicepunt Vrijwilligers
Singel 16d
4255 HD Nieuwendijk

Tel. 0183 408 444
E-mail: servicepuntvrijwilligers@trema.org

Afspraak maken
Voor afspraken: 0183 - 408 444
 

Voor de gemeente Geertruidenberg

Servicepunt Vrijwilligers
Wilhelminalaan 11c
4941 GJ Raamsdonksveer

Tel. 0162 520 387 en 0183 408 444
E-mail: servicepuntvrijwilligers@trema.org

Spreekuur Servicepunt Vrijwilligers
Overweeg je om vrijwilligerswerk te doen, maar heb je nog een aantal vragen? Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk binnen je organisatie? Of ben je op zoek naar een vrijwillig maatje? Loop dan gerust eens binnen bij ons spreekuur:

Elke dondermiddag van 14.00 tot 16.00 uur
in Bibliotheek Theek 5, Keizersdijk 30 in Raamsdonksveer

Afspraak maken
Voor afspraken: 0162 – 520 387 of 0183 - 408 444

Doel Servicepunt Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker voor onze maatschappij. De klassieke verzorgingsstaat is namelijk langzamerhand aan het veranderen in een participatiesamenleving. Dit is een samenleving waarin, van iedereen die dat kan, wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving. Dit betekent dat van men wordt verwacht langer thuis te wonen en zich in eerste instantie te beroepen op familie of ander ondersteunend netwerk. Dit is echter niet voor iedereen even gemakkelijk of zelfs helemaal niet mogelijk. Vrijwilligers gaan daarom een steeds belangrijkere rol spelen. Dankzij vrijwilligers krijgen veel mensen weer de kans om mee te doen en mee te tellen in de maatschappij. Als vrijwilliger kun je dus echt een verschil maken!

Ons doel is daarom om het vrijwilligerswerk in de regio in al haar facetten te versterken en te promoten. Dit doen we onder andere door middel van onze Vacaturebank, waar je namens jezelf, of namens een bekende, een cliënt of een organisatie vrijwilligersvacatures kunt plaatsen of waar je op een vacature kunt reageren. Je kunt wanneer gewenst ook rekenen op de bemiddeling, ondersteuning en het advies van het Servicepunt Vrijwilligers. Daarnaast bevorderen we de deskundigheid van lokale vrijwilligers met onze Vrijwilligersacademie.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op. Kijk voor meer infomatie en onze uitgebreide vacaturebank op: www.servicepuntvrijwilligers.org

 
Trema verwerkt persoonsgegevens zoals beschreven op onze privacy pagina.

 

 

 

 

 

 

 

ˆ
Naar boven
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN © TREMA HOLDING 2020