Uitnodiging Visiecafé's Geertruidenberg, praat mee!

04-11-2019

Hoe zie jij de toekomst van gemeente Geertruidenberg? Wat vind jij belangrijk voor gemeente Geertruidenberg, voor de wijk en omgeving waar jij werkt?  Hoe ziet jouw leven daar er over 20 jaar uit?

Denk samen met inwoners, bedrijven en organisaties na over hoe onze gemeente de komende twintig jaar verandert en wat dat betekent voor de omgeving. Bijvoorbeeld als het gaat om wonen en voorzieningen in uw wijk, bereikbaarheid, gezond leven, werken en ondernemen in de gemeente. Hebben we straks in elke wijk genoeg voorzieningen? Hoe kunnen we de bereikbaarheid verbeteren? Voelen alle inwoners zich dan nog veilig? En hoe ziet dan jouw rol er dan uit? Daarover wil de gemeente Geertruidenberg graag met jou in gesprek. Samen komen we tot de Omgevingsvisie van Geertruidenberg!

In de omgevingsvisie staat wat wij met elkaar belangrijk vinden als het om de leefomgeving gaat: over alles wat je ziet, ervaart, hoort en ruikt. Dit kan over gebouwen, wegen, stoepen en water gaan, maar ook over gras, bomen en monumenten. Over bereikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en gezondheid. In de Omgevingsvisie kijken we niet meer apart naar verschillende thema’s, bijvoorbeeld alleen naar groen, of alleen naar parkeren. We maken keuzes per gebied waarin we al die zaken samen bekijken. En daar koppelen we doelen en ambities aan. De visie vormt straks de basis voor de invulling van andere middelen van de Omgevingswet: programma's, het Omgevingsplan en vergunningen.

Jij weet het beste wat er in de omgeving waar jij werkt belangrijk is. Daarom is jouw mening waardevol. In november komen we naar je toe en gaan we graag met jou in gesprek over verschillende thema’s tijdens de VisieCafés. Deze vinden plaats in op 12 november in het buitengebied, 14 november in Raamsdonksveer, 21 november Raamsdonk en 26 november Geertruidenberg. Neem ook vooral vrienden, kennissen of hulpvragers mee naar de bijeenkomsten. Gemeente Geertruidenberg hoopt iedereen daar te zien.

Aanmelden kan via de link per VisieCafé op www.geertruidenberg.nl/omgevingsvisie: dan houden we rekening met jouw komst. Het is echter niet verplicht om aan te melden en je bent altijd welkom om binnen te komen lopen. Kun je er niet bij zijn? Praat dan online mee via geertruidenberg.ikpraatmee.nl.

Bekijk hier de poster.

 

 


ˆ
Naar boven
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN © TREMA HOLDING 2020