Het Algemeen Maatschappelijk Werk van Trema Welzijn heeft als doel hulp te bieden bij problemen aan alle inwoners van de gemeenten Geertruidenberg, Woudrichem en Werkendam. Hulp kan geboden worden in de vorm van een luisterend oor, informatie en advies, begeleiding of een passende verwijzing naar een meer specifieke instantie. U kunt bij ons terecht voor professionele hulp. Soms is één afspraak met een maatschappelijk werker al voldoende. Gewoon om uw verhaal eens kwijt te kunnen aan een deskundige. In een andere situatie zijn meerdere gesprekken nodig. En misschien bent u wel geholpen met bemiddeling, een cursus of een gespreksgroep. Hoe dan ook: de hulpverlener werkt samen met u aan een oplossing waarbij u de regie houdt.

Trema verwerkt persoonsgegevens zoals beschreven op onze privacy pagina.

 

Wie zijn wij?

De afdeling Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) maakt deel uit van de bredere afdeling Welzijn van Trema. Het team wordt regelmatig versterkt met stagiair(e)s van de opleidingen Social Work en Maatschappeliijk Werk en Dienstverlening. Tevens is een woonzorgindicatieadviseur aan ons team verbonden. De leiding is in handen van een teammanager.

 

 

 

Waar vindt u ons?

Wij zijn verdeeld over twee teams met kantoren in Nieuwendijk en Raamsdonksveer. Het totale werkgebied voor de afdeling Maatschappelijk werk betreft de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Geertruidenberg.

De woonzorgindicatieadviseur is daarnaast nog werkzaam in de gemeente Aalburg en in de Bommelerwaard.

Sociaal Wijkteam

In de gemeente Geertruidenberg is vanaf oktober 2015 een wijkteam actief. Naast de WMO consulent, een wijkverpleegkundige, een MEE consulent neemt ook het Algemeen Maatschappelijk Werk van Trema deel aan het wijkteam. Onderling worden bereikbaarheidsdiensten afgesproken, zodat het wijkteam gedurende de hele week bereikbaar is. U kunt met al uw vragen terecht bij het wijkteam. De medewerkers zullen u helpen om een antwoord te krijgen op uw vraag. Klik hier voor de flyer!

Kijk hieronder de promotiefilm!

In de gemeenten Werkendam en Woudrichem zijn drie wijkteams actief. Ook hier neemt naast de WMO consulent, een wijkverpleegkundige, een MEE consulent, het Algemeen Maatschappelijk werk deel aan het overleg.

Centrum Jeugd en Gezin

Voor vragen rondom opvoeding, kortdurende hulpverlening en trainingen kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Hierin werkt Trema samen met andere organisaties zoals Thebe, Jeugdgezondheidszorg en de GGD West-Brabant.

Lees meer

 

Woonzorgindicatie- adviseur

De woonzorgindicatieadviseur is in dienst bij Trema Welzijn en stelt woonzorgindicaties voor Woongaard. Dit is het woonruimteverdelingsysteem door samenwerkende corporaties in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard.

Lees meer

 

 

Voedselbank Altena

Wanneer u als gevolg van financiële problemen tijdelijk niet zelf in uw allereerste levensbehoeften zoals voedsel, kunt voorzien, kan een voedselpakket van Voedselbank Altena u voor korte of langere tijd ondersteuning bieden.

Lees meer >

Cursusaanbod

Trema Welzijn heeft geschoolde medewerkers op het gebied van cursussen. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden om deel te nemen aan een cursus of om een cursus in te kopen, dan kunt u contact opnemen met Trema Welzijn. Wij zijn graag bereid om met u naar de mogelijkheden te kijken.

> lees meer

 
ˆ
Naar boven
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN © TREMA HOLDING 2019