Matz Logo

Een jonge mantelzorger is een kind of jongere onder de 23 jaar die opgroeit in een thuissituatie waar een gezinslid zorg nodig heeft. Dit kan gaan om een broer of zus die een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft of een ouder die bijvoorbeeld een depressie, burn-out of een chronische ziekte heeft. De jongere hoeft niet daadwerkelijk zorg te verlenen, maar opgroeien in de situatie maakt dat hij of zij al aangemerkt wordt als jonge mantelzorger.

Trema geeft voorlichting op middelbare scholen over dit onderwerp. Dit doen wij om bekendheid te geven aan deze situaties. Wist u dat 1 op de 4 jongere een jonge mantelzorger is? Naast de lessen verzorgen wij ook bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers en leuke activiteiten. WIl je meer informatie? Neem contact met ons op:

mantelzorg_tremawelzijn

06 - 5315 5718

matz@trema.org

0183 - 408 444

 

Lesmateriaal voor voorlichtingslessen in het voortgezet onderwijs

Onderstaande presentatie is de lesbrief 'Matz'. Deze is te gebruiken bij de les 'Jonge Mantelzorger' voor voorlichtingspresentaties in het voortgezet onderwijs. Heb je meer informatie of materiaal nodig, neem contact met ons op.

ˆ
Naar boven
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN © TREMA HOLDING 2023