De zorg die u thuis levert aan een oudere, langdurig zieke of gehandicapte naaste wordt informele zorg genoemd. Voor deze zorg zijn de handen, hart en hoofd van mantelzorgers en vrijwilligers van onschatbare waarde. Trema biedt ondersteuning aan voor mantelzorgers en bemiddeling van hulpvraag naar vrijwilliger. Vrijwilligershulp en mantelzorg zien wij dan ook als een belangrijke en volwaardige vormen van zorgverlening. De inzet van vrijwilligers door Trema is aanvullend op de reguliere zorg.

Trema verwerkt persoonsgegevens zoals beschreven op onze privacy pagina.

Mantelzorg

Wanneer u aan iemand in uw omgeving extra zorg geeft, meer zorg dan in een persoonlijke relatie gebruikelijk is, bent u een mantelzorger. U verzorgt of verpleegt een partner, familielid, buur of vriend. U helpt deze persoon met zijn of haar dagelijkse verzorging, boodschappen of bijvoorbeeld bij het maken van afspraken in de beroepsmatige zorgverlening. Trema biedt mantelzorgondersteuning, dit houdt in: het geven van informatie en advies (bij aanvraag PGB of Mantelzorgcompliment) maar ook emotionele ondersteuning en een luisterend oor. Naast deze individuele ondersteuning worden er ook groepsgewijze activiteiten georganiseerd zoals cursussen, themabijeenkomsten en lotgenotencontact.

Omdat mantelzorgers vaak een langdurige intensieve inspanning leveren, is er soms behoefte de zorg tijdelijk over te dragen aan iemand waarop u kunt bouwen en die u kunt vertrouwen. Dat is mogelijk door een vrijwilliger aan te vragen die uw taken voor enig moment kan overnemen. Deze vervangende zorg wordt respijtzorg genoemd. Wij adviseren u graag en zoeken naar een oplossing voor uw specifieke situatie.

 

 

Vrijwilligerszorg

Voor veel thuiswonende hulpvragers zijn soms de meest eenvoudige dingen niet meer zo vanzelfsprekend of zelfs onmogelijk geworden. Dan is de hulp en ondersteuning zeer welkom. Deze ondersteuning drijft op de inzet van vrijwilligers. Zij bieden structurele hulp aanvullend op professionele zorg. Dit kan bestaan uit begeleiding, ondersteuning, een praatje en gezelschap of samen iets ondernemen. Er kan ook eenmalig een beroep worden gedaan op een vrijwilliger, bijvoorbeeld ter ondersteuning voor een ziekenhuisbezoek.

De consulent Vrijwilligerszorg komt bij u op huisbezoek om samen te kijken naar de vragen die u heeft en waar behoefte aan is. Vervolgens wordt er, aan de hand van de informatie, eventueel gezocht naar een passende vrijwilliger.

Soms zijn er ook andere mogelijkheden of suggesties en kan dit oriënterende gesprek leiden tot een doorverwijzing of bemiddeling.

Wanneer u eenmalig een beroep wil doen op een vrijwilliger, bijvoorbeeld ter ondersteuning voor een ziekenhuisbezoek, dan kan dat natuurlijk ook.

Ondersteuning of hulp van een vrijwilliger voor u als mantelzorger kan ook; het kan gaan om vervangende zorg zoals gezelschap houden,  oppassen, begeleiden van uw partner, ouder of een ander familielid waar u langdurig voor zorgt. Een ervaren vrijwilliger komt bij u thuis zodat u de zorg even over kunt dragen.

Zorgladder Mantelzorg

Waar kan je terecht voor hulp als je het als mantelzorger echt niet meer weet? De Zorgladder Mantelzorg geeft daar inzicht in.  Klik hier voor de Zorgladder Mantelzorg (u wordt doorgeleid naar de Zorgladder op de site van MantelzorgNL).

Vrijwilligers gezocht!

Trema is op zoek naar enthausiaste vrijwilligers die graag wat voor een ander doen. Mocht je wat tijd over hebben om te delen, dan ben je hier aan het juiste adres!

Trema biedt naast directe begeleiding ook deskundigheidsbevordering, verzekering en onkostenvergoeding.Je bent
zeer welkom om ons bevlogen team van 45 vrijwilligers te komen versterken!
 
Voor meer informatie
Bettina Kraaieveld, Consulent Vrijwilligerszorg Trema
Tel: 06-53111854
 
 

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. U vindt onze contactinformatie hier en via het menu.

 

 

 

 

 

 

 

 

ˆ
Naar boven
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN © TREMA HOLDING 2023