Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk van Trema Welzijn?
Het Algemeen Maatschappelijk Werk van Trema Welzijn heeft als doel om professionele hulp te bieden bij problemen aan alle volwassen inwoners van de gemeenten Geertruidenberg en Altena. Hulp kan geboden worden in de vorm van een luisterend oor, informatie en advies bij praktische en (psycho)sociale problemen, begeleiding of een passende verwijzing naar een meer specifieke instantie. Door inzicht te geven in problemen en waar nodig bepaalde vaardigheden aan te leren, wordt de zelfredzaamheid van de cliënt vergroot. Trema heeft een signaalfunctie en werkt actief samen met andere organisaties.

 

Werkwijze

Wij zijn werkzaam in de gemeente  Altena. Onze diensten zijn kosteloos.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Ondersteuning bij schuldhulpverlening en budgetbegeleiding
  • Hulp bij huiselijk geweld
  • Relatiegesprekken
  • Ondersteuning bij scheidingssituaties
  • Ouderschapsreorganisatie (ouderschap blijft)
  • Rouw/verliesverwerking
  • Eenzaamheid
  • Arbeidsgerelateerde problemen
  • Ondersteuning bij administratieve zaken zoals aanvragen van toeslagen of kwijtschelding
  • Cursusaanbod

Meer informatie?
Mail ons: maatschappelijkwerk@trema.org

 

 

Oplossingsgericht werken

Onze medewerkers zijn geschoold en maken gebruik van de methode 'oplossingsgericht werken'. Dit houdt in dat de maatschappelijk werker aansluit bij het tempo en de doelen van de cliënt. Wij maken daarbij gebruik van het netwerk. Ieder mens beschikt over unieke krachten, talenten en verantwoordelijkheden die hem in staat stellen zich te ontwikkelen en keuzes te maken in het leven. Vanuit deze optimistische mensvisie zijn wij in de hulpverlening gericht op een gelijkwaardige samenwerkingsrelatie met de cliënt.

Bron: Joosen, Wim & Vaart, v.d. Wilma, Oplossingsgerichte hulp- en dienstverlening. Garant 2012

Toeslagenservicepunt

Het maatschappelijk werk van Trema is een Toeslagenservicepunt. Dit houdt in dat inwoners van de gemeenten Geertruidenberg en Altena bij ons terecht kunnen met vragen over belastingtoeslagen, ook zonder DigiD-code. Deze vragen kunnen gaan over huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebondenbudget en kinderopvangtoeslag. Inwoners met vragen over toeslagen kunnen langskomen op het spreekuur.

Voor de gemeente Geertruidenberg is dit maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 10.30 uur op onze locatie in Raamsdonksveer. Voor de gemeente Altena is dit op maandag tot donderdag tussen 9.00 en 10.00 uur op onze locatie in Nieuwendijk en op vrijdag van 9.00 - 10.00 uur in Wijkestein, Azaleatraat 26 in Wijk en Aalburg. Dit Toeslagenservicepunt is een dienst die wordt aangeboden in samenwerking met de Belastingdienst. 

We kunnen u ook doorverwijzen naar onze andere dienst, de Formulierenbrigade. Zij kunnen u helpen met het invullen van formulieren voor elke instantie.

 

 

Samenwerking

Wij werken nauw samen met andere instellingen en organisaties en we hebben een uitgebreid lokaal en regionaal netwerk. Wij zijn actief in verschillende overleggen zoals home-teams, MASS-overleg, overleg met Veilig Thuis en met Kredietbank. Een verwijzing naar maatschappelijk werk verloopt meestal via onze centrale aanmeldprocedure. 

Jeugd

Binnen de gemeente Altena kunt u voor vragen terecht bij Team Jeugd van de Gemeente Altena, telefoonnummer 0183-516060.

Binnen de gemeente Geertruidenberg kunt u voor vragen terecht bij het CJG Drimmelen/Geertruidenberg, telefoonnummer 0162-690120.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ˆ
Naar boven
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN © TREMA HOLDING 2023